Ingen film idag heller

Har nyss kommit hem efter att haft styrelsemöte för hundungdom i Sthlm, så nu är jag helt slut!
Så film och uppdatering kommer imorgon.

Nu ska jag och G snart sova <3

Grizzlyfjant <3

Sitter här och myser med Grizzlan <3

Har mest varit plugg för mig idag, så G har haft en liten mys och lugn dag. Vilket hon kanske inte uppskattar jätte mycket :p Men ngn gång ska man ha tråkigt också.

Blev iaf till att träna lite klicker med henne och alla nya moment går framåt i väldig fart! Imorgon ska jag försöka att filma henne lite :)


Min andra blogg

Ni glömmer väl inte att titta in i min andra, mera privata blogg som inte handlar lika mycket om hund som denna.. http://ettsistaandetag.blogg.se/


Heldag i Uppsala

Idag har Grizzlan och jag spenderat en heldag i Uppsala!

Men dagen började med en sovmorgon, som vi verkligen behövde! Sen blev det till att gå en långpromenad med vovven, 5km snabb gång, till bussen.

Sen gjorde vi lite ärenden i stan, innan vi begav oss till Uppsala Hundsim! De hade öppethus, så då måste man ju passa på att miljöträna lite bland andra hundar och människor. Och jag måste säga att jag är otroligt glad över att Grizzlan överraskade mig, genom att inte bry sig om alla hundar och människor överhuvudtaget!

Hon fick även träna på deras Vibbplata, ni kan läsa mera om den träningen på deras hemsida http://www.uppsalahundsim.se/ För mig som tränar och tävlar aktivt med Grizzly är det otroligt viktigt att se till hon är i topp trim och att förebygga skador så mycket som möjligt!

För mig är det ovärdeligt att ha möjlighet att få träna min hund på Uppsala Hundsim, med otroligt trevlig och duktig personal! Kan starkt rekomendera att gå till dem!

Fick även simträna deras hundar, var ju på praktik där för ett år sen och en av mina huvuduppgifter var just att träna deras hundar! Så otroligt roligt är det, verkligen ett av mina drömjobb! Trivs och mår alltid så bra när jag är där :)

Så nu är både jag och Grizzlan väldigt trötta och glada!

Mycket bra träningspass

Tiden bara rinner iväg och nu måste jag dra mig mot sängen om jag ska orka upp imorgon i tid!

Men hade iaf ett super bra träningspass med G ikväll när vi tränade tillsammans med Adina! Verkligen så peppande och roligt att träna med någon, sen att det är en underbar person som är jätte duktig i hundträning gör ju det hela inte sämre ;)

Men skriver mera imorgon, för nu måste jag se till att bli trött så jag kan somna!

Go natt


Duktig Grizzlan

Har precis haft hundlektion, Hundutställning. Eftersom vi bara hade teori så fick Grizzlan följa med och träna passivitet, något som man alltid måste träna! Speciellt med en Belgare :p

Och måste säga att hon var så otroligt duktig, blir riktigt stolt över henne! Ligger lugnt hela lektionen oavsett vad som händer, om hundar skäller eller börjar bråka. Hon är min pärla som jag älskar över allt annat på jorden <3

Nu är jag ledig så då blir det promenad och plugg för våran del :)

Hundträning är den bästa terapin

Har tränat ett till träningspass med Grizzlan och ingen kan verkligen få mig att må så bra som hon kan! Man kan släppa all press och stress och slippa tänka på det som är jobbigt för stunden <3 Det bästa är att den känslan håller i sig ett bra tag även efter :)


Kontaktfällt

Just nu håller jag på för fullt att träna grunderna till ordentliga kontaktfällt med G. Jag vet varken om våra kontaktfällt har varit bra eller dåliga tidigare, men det har iaf inte varit så som jag vill ha det!

Så just nu håller jag på att träna nostarget med lock, vilket funkar jätte bra. Tidigare så har vi haft tasstarget, men nu har jag fåttt bort det mesta verkar det som.. Vet inte varför men jag föredrar helt enkelt nostarget mer än tass, det känns som om det blir tydligare med nos.

Targeten ligger fortfarande bara på marken och hon ska springa och dutta på den med nosen. Men senaste passen har jag kunnat låta henne jobba mer och mera självständigt, vilket det verkligen är så jag vill ha! Så nu ska jag börja fundera ut nästa steg i våran träning :)


Grizzly och jag mot världen <3

Nu är jag så jäkla trött på att ständigt ställa upp för alla och sen bara få skit för det! Hur länge ska jag tillåta det?


Vad vill ni läsa om?

Känner att jag inte kommer någon vart i mitt bloggande.. Så vad vill ni lläsa om? Vad vill ni veta om oss?

Vad får er att återkomma till oss?

Klickerträning

Just nu så är det inlärning av nya moment som ligger i fokus för oss!  Mycket för att Grizzlan är extremt rolig i klickerträningen, hon tar upp allt på en gång och är galet lättlärd.

Igår började vi träna att hon ska ta av mig strumporna, och efter tio klick så kunde hon det helt utan hjälp och efter ett par klick till så var kommandot befäst :o

Började även att lära henne att släcka lampan och även det går framåt. Har tänkt att träna in endel assistanshundsbeteende på henne. Det är ju så grymt roligt och kanske något man kan använda i freestylen?

Tränar även in nya HtM-positioner, så vi han sattsa på landslaget även i den grenen nästa år! Här har dock tyckt att träningen har gått lite segt, kändes inte som om hon riktigt tänkte på vad hon gjorde.. Men nu gör hon allt utan problem och det är så underbart att se henne jobba och anstränga sig för att göra sitt bästa <3

Sen håller vi på och finputsa på gamla rörelser och moment. Även endel nya freestylerörelser kommer ni få se snart!

Så just nu är det mest bara inomhus träning som gäller för oss. Men ska se till att börja sätta igång programträningen snart igen, men känner mej inte stressad än iaf (y)



Dags att koppelträna

Har tagit tummen ur handen och börjat träna på det som så många hundar kan, som är så skönare när de kan, men är så otroligt tråkigt att träna!!! Självklart så är det koppelträning som jag pratar om.

Något jag aldrig gjorde som valp, eftersom hon alltid gick lös utan problem. Ända gången jag hade koppel på henne var vid resor och då är det ju inte riktigt läge att koppelträna :p

Men nu har jag bestämt mig att träna koppelträning på riktigt! Men eftersom hon är så lättbelönad räcker det med lite av frukosten så går hon vid min sida nu. Hon lär sig ju otroligt fort, så om jag håller fast vid det här nu så tror jag att det kan gå riktigt fort!

Hon har redan nu gjort stora framsteg med att gå utan att dra något alls idag när vi hade koppel på promenaden och när vi åkte tåg. Trots störning av hundar/människor och ljud så var det inte mycket som störde träningen :) Det var ju träning som gällde säger Grizzlan, då är ju allt skoj <3

Landslaget i Freestyle

Just nu så håller jag på att ladda ner alla bilder från landslagsträningen i freestyle till Facebook. Men tänkte att jag iaf kunde bjuda på vilka som är med i landslaget.

Först är de Svriges i särklass bästa pumi med matte Lina! Grymt bra ekipage som har många fina placeringar även utomlands!



Linnea med Zolo. Ett underbart ekipage att titta på som man blir grymt glad att se! Ett ekipage som vi kommer få se mycket av i framtiden!



Agnes och Pelle, även detta ett väldigt inspirerande ekipage! Pelle är en grymt samarbetsvillig och motiverad hund och det är underbart att se hur det har utvecklas tillsammans! Att Agnes sen är otroligt bra själv på plan gör inte derar program sämre!



Frida med Poppy, en följsam och glad BC tös med massor med energi!


Yvonne och den alltid härliga galna Tine! Trots att de knappt har syns till på tävlingsplan har det ändå lyckas komma in i landslaget som första reserv! Otroligt härligt ekipage som smittar av sig med sin positiva energi!



Och tillslut jag och busGrizzly som andra reserv :D



Taggad!!!

Allt bara klarna mera och mera inför Nordiska mästerskapet i freestyle!!! Jag och Grizzlan är grymt taggade och ser verkligen fram mot det!


Lekträning

På senare tid så har jag mera och mera insett hur otroligt svårt det är med hundträning, för det finns så mycket man inte tänker på att man behöver göra. Vi är ofta väldigt duktiga på att träna olika moment och sporter, men allt annat då?

Tycker att man mycket väl ska förstärka sin hunds beteende i vardagen och inte låta allt bli just "vardag". Det är så lät att man då drar på gränserna och inte bryr sig lika mycket. Först lyssnar hunden klockrent, sen får den nosa en halv sekund innan den kommer, sen en sekund osv. Är det bara jag upplever det så?

Att när hundarna våra blir äldre får de mera frihet med tiden? Eller altenativ två, vi ställer bara mera och mera krav på den, "för den ska ju kunna det här" Men vi kanske inte ens har lärt den rätt beteende?

Men för att komma till saken så tränade jag och Grizzlan att leka och busa idag :p I 40min så var det ända vi gjorde på planen att busa med varandra.

Varför?

Jo för att självklart stärka vårat samarbete. Tycker redan nu att det är otroligt bra, men det kan ju alltid bli bättre ;) Leken tror jag gör mycket mera än vi vågar erkänna.. Så är det ju viktigt att man själv är med och busar på hundens nivå, att det inte blir så att du står stilla och bara kastar boll. För det tror jag varken är roligt eller nyttigt för hunden.

Vi tränade på att kampa rätt med kroppen, för att förebygga skador. Att kampa tycker jag G har blivit sämre på, men nu fick jag iaf tillbaka det på rätt nivå :)
Tränade även samtidigt att hon inte ska ta kampen innan ett okej från mig, vilket hon svarade otroligt bra på!

Sen tränade vi på att om jag kastar en leksak så ska hon direkt lägga den i min hand, inte släppa den framför mig och busa och hoppas att jag kastar den ändå.
Hon svarade otroligt bra när belöningen blev att jag kastade iväg leksaken direkt igen. Det blev hennes målbild, att leksak i handen betyder att hon får hämta den igen. Och målbildsträning är något som hon fungerar otroligt bra på.

Tränade även att hon ska vänta på ett okej från mig innan hon får springa efter leksaken, om jag sakt något annat kommando till henne innan, t ex att sitta kvar.

Tränade även lite stadga och freestyle på slutet, men bara för att kunna belöna med leken. Det var väl i stort vad vi tränade på och jag är väldigt nöjd med hela träningen!
Hunden svarade bra på övningarna, jag hade en plan redan innan som jag höll och vi båda höll våran del av "avtalet".

Hoppas få till ett träningspass i lydnad innan dagen är slut också!


Ny hund?

Förlänge sen så har jag bestämt att skaffa en valp tills jag slutar gymnasiet, det vet jag att jag ska göra! Men det som jag har otroligt svårt för är att bestämma mig för vilket rasval jag ska välja? Många funderingar och till och från. Vet att jag vill ha en arbetskävande vovve som jag kan sattsa på i tävling, då främst freestyl, lydnad och brukset! Men även vallningen lockar mig mera och mera... Men tycker även att det verkar som om apportering, jakt då, är roligt!

Så som sakt, mycket fram och tillbaka... Men jag kommer liksom ingen vart längre :/

    


En tråkig helg, enligt Grizzly

Sitter just nu men Grizzlan på tåget, efter många om och men.. Har det någon gång strulat så här mycket med mina resor? Fel tåg, SJ som gör fel, strul med boende, desperat och massor med annat. Men på något sätt så löst det sig iaf :)

Enligt Grizzly så har det varit en otroligt tråkig helg! Styrelseutbildningen var väldigt intensiv och dagarna långa, så mycket hundträning har det absolut inte blivit.. Men hon har iaf fått sina morgonpromenader, så helt bortglömd blev hon ju inte :p

Ska nog skriva lite mera om styrelseutbildningen senare, just nu är jag helt slut i huvudet. Och det beror på att det har variit en jobbig hel och jag inte fått sovit mycket, inte för att jag inte ätit. För man kan faktiskt ha neråt dagar också ;)

Men önskar att Grizzlan kunde ge mig av hennes energi, då hon har alldeles för mycket!

Uppsala hundsim

Blev ganska så mycket kaos igår på kvällen och var helt slutkörd, däför inget inlägg.

Men vi var iaf och hälsade på våra vänner på Uppsala hundsim, så det blev en mycket trevlig eftermiddag med fika och massor med prat och fika.

Hade som sakt min praktik där för ett år sen, vilket jag trivdes otroligt bra på och det var nog den bästa praktiken jag vart på! Sen dess så har jag umgås och haft bra kontakt med Gith och Maria, via FB och hälsat på. Och man känner sig otroligt välkommen varje gång man kommer dit!

Nu är de även så snälla så att vi kommer att bli sponsrade av dom! Så fram över så ska Grizzlan få komma och simma i deras hundpool och träna upp smidigheten med hjälp av vibbträning! Det är vi jätte glada pch tacksamma över!

Att förebygga skador genom friskvård anser jag är otroligt viktigt!


Mot stan

Snart åker jag och Grizzlan till stan för att göra endel ärenden, b la så ska vi till en av mina förra praktikplatser, Uppsala Hundsim :) Underbart ställe med underbar personal och personer!

Sen ska vi mot Ekerö och Sånga Säby. För i helgen ska Grizzlan få följa med och bo på hotell ;) Ska på styrelseutbildning via hundungdom. Då jag inte hittade någon hundvakt så får hon följa med, vilket jag inte tror att hon har några som helst problem med :p

Men nu ska jag ta och träna lite HTM med Grizzlan innan vi drar oss vidare :)


Svar på kommentar

Eftersom jag har sakt att detta ska vara en hundblogg väljer jag att inte publicera det här, utan i min andra blogg. http://ettsistaandetag.blogg.se/

Nu ska jag njuta av en lång promenad med Grizzlan <3


Duktiga tåghundar <3

Dagen har varit fullspäckad med massor med aktiviteter, så tid för datorn har inte funnits på kartan ;)

Men nu är vi iaf "hemma" i uppsala, känns skönt och ha landad och kommit fram, men jag gillar hellre Småland. Har länge funderat på vad det är som jag gillar så mycket med småland, om man jänför med Uppsala. Har inte kommit fram till vad riktigt, men det är nog helheten som jag gillar så otroligt mycket, inte bara en liten del som gör så mycket..

Hundarna var otroligt duktiga denna ttågresan igen <3 Jätte snälla när man byter tåg, då går dom snällt vid sidan och bryr sig inte om något. När vi väl kommer på tågen så går dom och lägger sig och sover sen resten av resan. Fick massor med beröm och uppmuntrande ord för att jag hade så lydiga hundar :) Och då måste man ju passa på att skryta lite extra om det :p

Så just nu sitter jag och ler när jag kollar på hundarna som sover sött i soffan brevid mej, de e såna otroligt underbara hundar och som verkligen gör livet så otroligt mycket bättre! Förstår inte människor som inte har några djur överhuvudtaget runt sig...

Men samtidigt så skrattar jag lite inom mej, de är ju riktiga monster som farr runt i skogen egentligen :p Men har en viss förmåga att sköta sig när det verkligen gäller ;)

Nu ska jag svara på lite mejl om mitt projektarbete, sen sova!!!


Lugn kväll

Förrutom trimning av Jacke så har det absolut inte hänt någonting idag! Mer än vanliga promenader såklart..

Krafterna har varit som bort blåsta, fattar inte vad det är med mej ibland! Idag så snurrade hela huvudet och jag kände mig jätte dålig... Hoppas verkligen inte det håller i sig till imorgon, då vi ska åka hemåt igen och då måste jag ha lite energi iaf.

Så det bästa vore om jag hade massor med energi och hundarna minimalt :p Risken är dock otroligt liten, men ett par långa prmenader blir det nog allt!

Nu ska jag ut med vovvarna en sista sväng och sen blir det till att plugga lite innan jag släcker ner.


Ny trimmad :)

Nu har Jacke blivit ordentligt fin, all päls som var i överskott är numera borta och han ser tom lite nyvårdad ut :p

Sköte sig jätte bra, även fast det va väldigt svårt att sitta stilla.. Men man kan ju inte rå för det säger han, det är ju så roligt när man får all uppmärksamhet!

Ska försöka att orka ta tid och ta kort på vovvarna senare, så bilder kommer ;)

För övrigt så fick jag sluta tidigare från lektionen, så borde göra lite nytta innan nästa börja! Men det känns som om det är för lite tid till att göra något och för mycket tid att bara sitta och vänta :p

Men ska iaf försöka få iväg lite mejl som jag måste skicka!


Utveckling =)

Tittade just på denna film, som jag alltid blir så glad över att se!

När jag ser tillbaka så känner jag bara hur otroligt duktig min vovve var! Tredje tävlingen vi tävlade på, hade aldrig varit i den miljön överhuvudtaget och en matte som var galet nervös och hade scenskräk så att det skrek om det! Men ändå hade vi hundra procent roligt och brydde oss överhuvudtaget inte om vad andra tyckte om vårat uppträdande.

När man jag ser filmen så förstår jag att både Grizzly och jag har utvecklas. Inte jätte mycket som ekipage kanske, för vi har alltid förstått varandra väldigt bra och haft ett underbart samarbete och teamkänsla, men det har självklart också blivit mycket bättre!

Men Grizzly har mognat en massa, hon var ju som en valp på filmen :p Nu är hon underbar i träning och tävlingssituationer! Hon har precis alla de delarna som en hund ska ha för att kunna komma långt. Hon är otroligt duktig på att lyssna på mig och det jag ber henne att göra, man kan lätt ändra i programen utan att hon tycker att det är konstigt. Lätt lärd som få och skulle kunna gå in i döden för min skull!

Även fast det känns konstigt att säga det så måste väl jag ha utvecklas lite jag också?
Nu har jag mycket bättre publikkontakt, inte alls så försiktig och nervös som jag var tidigare och har en helt annan inställning när jag går in med Grizzly på planen.

Vi har lärt oss så otroligt mycket av varandra, mest har nog Grizzly lärt mig. Jag vet numera hur jag ska kunna plocka fram och utnyttja Grizzlys sidor på bästa möjliga sätt! Vad vi behöver för tävlingsförberedelse och uppvärmning.

Vi vet helt enkelt var vi har varandra och det känns så otroligt bra <3


Trötta vovvar <3

Äntligen är jag tillbaka på skolan efter att ha åkt tåg 11.00-17.00!

Resan gick verkligen överförväntan, hundarna sköte sig märkligt bra :S Sov snällt vid fötterna på mig hela tiden och brydde sig inte om någon eller något. Eller okej, det var en idiot som släppte fram sin hund till mina hundar utan att fråga om lov överhuvudtaget :@ blir så fruktansvärt arg på sånt!! Så mina hundar sa att de inte ville ha något med saken att göra, vilket de har all rätt i världen att få göra!

Ända gången det blir lite kaos är ju när vi ska på och av, men det kan man ju nästan förvänta sig.. Med packning, ivriga hundar och en matte som stressar upp sig är det ju upplagt för katastrof :p

Men trotts att de tog de lugnt och sov för det mesta så blir man ju ändå helt slut säger dom ;) Så nu ligger de och sover gott i varsin del av rummet, så otroligt söta är det <3

Önskar att även jag kunde göra de sällskap, men det känns som om det är lite för tidigt för det.. Har endel plugg och annat som jag behöver göra, men det ska verkligen bli en tidig kväll!

En låt som hela tiden skapar känslor i mej


Snart mot Småland!

Igår och idag har vi haft Älglov, fördelen med att går på en bondeskola :p
Men idag så blir det att ta tåget hem till småland igen, ska bli så skönt! Saknar verkligen vännerna, skolan och alla rutiner som har med det att göra!

Denna veckan ska faktiskt Jacke också få följa med :O
Vi läser en kurs som heter Utställning och avel, så vi lär oss att trimma och klippa raser för utställning. VI hade lite brist på strävhåriga hundar, så då får han följa med och bli friserad :p

Kan tänka mig att det blir endel kaos att åka så långt med båda hundarna tillsammans, men det ska nog funka på något sätt :p


Klickerträningsprincipen på människor?

Hittade det här inlägget i min förra hundblogg, så jag tänkte att jag skulle publisera den här med. Tycker iaf att man måste ge sig själv en tankeställare ibland.. Eller va tycker ni när vi har läst detta?


Något jag har börjat funderat på de senaste dygnen är hur det kommer sej att så många i hundvärlden använder klickerträning, eller iaf positiv förstäkning på sin hundar, men kan vara otroligt dåliga på att ha samma inställning mot andra människor.

Klickerträning handlar för mej om att belöna det som är rätt och ignorera det som dom gör fel. Ska jag t ex lära min hund att sitta fint så ignorera jag om hunden ställer sej upp eller går upp på bakbenen, man går ju inte in och korrigera hunden där. När hunden gör rätt får den en super belöning!
För dom flesta så är detta självklart, det finns liksom inte så mycket att prata om...

 

Men det jag inte förstår är varför vi inte kan köra samma princip på oss människor! Varför kan vi inte ignorara små fel som man gör och sen få uppmärksamhet för det vi gör rätt?
Ett bra vardagsexempel är skolan. När och vilka får uppmärksamhet? Jo, det är när man gör fel. Om man pratar alldeles för mycket, struntar i läxor, kommer försent eller tom struntar i att gå på lektionerna, tro mej jag har erfarenhet Många av dessa njuter tom av den uppmärksamhet dom får, spelar ingen roll om den är negativ eller inte, dom vill synas. Men dom här personerna som sköter sitt skolarbete och som inte stör, jag lovar er att det är inte alls lika ofta som dom får någon uppmärksamhet. 
 Kan vi inte bara vända på det? När de är en person som aldrig lämnar in sitt arbete i tid en dag gör det, det är då den ska då uppmärksamhet, när det är någon som är aktiv på lektioen ska du som lärare belöna det! Kommer en person in till klassrummet försent, ignorera det! Jag lovar det blir mycket jobbigare för den personen. Om någon som aldrig kommer i tid gör det, det är då hela klassen ska resa sej och ge applåder! Förstår ni principen?

Lika tycker jag att kan kan tänka på tävling.
För mej finns det inte något värre än att få kommentaren "det var väl inte så farligt" efter att man har gått ut från planen efter ett jätte dåligt program eller lopp. Det är så otroligt ofta man får kommentarer när det går dåligt, mycket oftare än när det går bra.
Jag vill inte höra att det var bra när jag vet att det inte gick som det brukar! Ofta vet man hur en person brukar prestera, då behöver man inte säga att det var super bra när man vet att det inte var det. För mej är detta negativ beröm, något ifall inte jag vill ha! Det är nästan exakt samma sak som om någon skulle säga "fy vilket dåligt program ni gjorde!"

Kan vi inte istället börja belöna varandra på ett vettigt sätt? 
"Det kanske inte gick bra i början, men jag tyckte att du jobbade på jätte bra med henne" 
"Ni är så otroligt fina tillsammans, även fast det inte gick som det brukar"
"Ni har sånt otroligt samarbete på planen"
"Ni är gryma, det vet jag. Och ni kommer lyckas så bra"
"Tänk på att hon är ung, ni har framtiden framför er"
 

Hur svårt kan det vara? Belöna små saker istället för en helhet som inte är bra! Så gör vi ju oftast med hundar, inte börjar vi att köra ett långt fotgående och belöna det, som då bara är halvbra. Nej, vi går ett steg som är super bra, sen belöning. Det kör vi om och om igen. Då kan vi väl göra likadant med varandra?
Självklart ska man ge tips på hur man kan förbättra sej. Men då lägger man upp det på ett positivt sätt!
"Programet var jätte bra, men tänk på att titta upp på publiken"
För varje tips man ger ska man även ge något positivt!

Men något som nästan skrämer mej ännu mer är hur vi människor kan vara så självupptagna/avensjuka/låsta eller vad det nu är att vi inte har förmågan att gå fram och ge en super belöning till konkuranten/erna som kanske tom vann över dej?
Då går det jätte bra att vara tyst och bara kolla på den/dom personerna med en avensjuken blick. LÄGG AV MED DET! Ge super belöning till dom, du kommer göra dom personerna på hur bra humör som helst. Men gör man inte det så kommer självförtroendet sjunka på dom som det gick bra för, det vill vi INTE! Nästa gång kan det vara dej som det går super bra för och då kommer du att vilja att du får super belöningar. Men du kan ju inte förvänta dej att du ska få ngt om du inte ger något tillbaka!

 

Självklart så finns det undantag, jag skulle t ex aldrig acceptera att min hund sprang fram till andra hundar eller göra utfall osv, det handlar om varddagslydnad och där är jag redo att ställa högre krav och ta tag i hårdhandskarna ifall det skulle behövas! Och självklart så finns det undantag för oss människor, vi ska ju inte acceptera kränkningar, mord osv. Men det är undantag, inget som man sysslar med dagligen!

 

Detta tror jag är något som vi alla måste jobba på och då pratar jag självklart även för mej själv! Kan vi inte alla komma överrens om att till nästa tävling gå fram och ge super belöning till minst tre personer man inte brukar prata med?
Och då ska det vara rätt belöning! Gör dom en jätte prestation och vinner över dej, gå fram med super belöningen och tala om hur duktig den var! Gick det inte jätte bra, då går du och belöna ngn små del som var bra. Dom kanske diskade sej eller hunden sprang av banan, men då kanske slalomet var klockrent eller att dom hade superfint backande innan!

Ge rätt belöning vi rätt tidpunkt, det är det som det handlar om, både för hundar och människor!

 


Socialträning

Idag har vi haft en riktig heldag i Stockholm/Tyresö, så både jag och Grizzly kommer nog att sova riktigt bra i natt :)

Självklart så åkte vi kommunalt, så det blev mycket tid på tågen/bussarna. Vi hade prickat in rusningstrafiken både när vi åkte dit och hem, så det blev mycket trängsel bland folk, men inte var det några problem för Grizzlan heller. Hon lägger sig lugnt så fort vi har kommit på plats och bryr sig inte alls om alla människor som kliver över henne eller gå på oss, så otroligt skönt!

Första stoppet blev ett besök hos en kaninuppfödare som jag har haft endel kontakt med den senaste tiden. Det ser nämligen ut som om jag kommer att få köpa två kaninhonor av henne.
Det ska nämligen bli mitt projektarbete, att starta en liten uppfödning av rasrena kaniner :) För er som inte visste det så började mitt stora djurintresse just med några kaniner som jag hade här hemma.
Just nu är det mest på planeringsstadiet, men det ser inte alls omöjligt ut!

Uppfödaren var verkligen hur bra som helst, märktes verkligen att hon kunde sin sak! Hur påläst och kunnig som helst, fick en jätte bra känsla när jag pratade med henne. Så jag fick massor med tips och ideér, så nu ska jag ta någon dag att bearbeta det hela och sen komma på hur jag vill göra.

Under tiden så fick Grizzlan nosa på en kanin som var ute, tur att man har en snäll vallhund som aldrig skulle göra något dumt mot något annat djur, mer än att jaga katten här hemma ibland då :p När kaninen va undersökt så sov hon snällt ute i deras trädgård :)



Sen så åkte vi till Johanna och hennes underbara kelpie och blandis! Efter ett litet tag så kom Alba och gjorde oss sällskap :)

Så resten av dagen bestod av lunch, prat, film, promenader och aa, en allmänt jätte bra avslutning på dagen!

Med en liten unge i närheten, promenader, nya miljöer och hundar kan man inte annat än att förstå varför Grizzlan är trött nu :p

Men Grymt skönt och roligt att se att hon fungerar så bra i främmande miljöer och jobbiga situationer! Hon litar fullt på mig och jag tror att det är just de egenskaperna som gör att hon går så bra på tävlingar. Att hunden klarar av att jobba oavsett vad det är för miljö och störning är en förutsättning för en hållbar tävlingskarriär ;)

På väg mot nya äventyr!

Idag blir det en heldag bort igen, även nu så ska vi till Stockholm :p

Först så ska jag på ett besök till mitt projektarbete, berättar mera om det ikväll.

Sen ska jag träffa Alba och johanna, med hennes härligt galna hundar :) Ett besök jag verkligen ser farm mot!
Så nu måste jag stressa vidare, så skriver jag mera ikväll!

Landslagsuttagning

Idag har Grizzly och jag spenderat dagen i Stockholm, vi skulle nämligen på information och träningsträff med det svenska landslaget i Freestyle.

Vi presenterad varandra, även fast nog de flesta redan visste en hel del om varandra :p Vi pratade om lite praktiska detaljer för hur resa, boende och allt annat såg ut, även fast man hinner glömma hälften efter att dagen är slut :p

Sist så pratade vi om vad vi hade valt för program, vad vi var i träningen och om det fanns något speciellt vi behövde ha hjälp med.

Måste säga att jag är imponerad över alla som va med, Sverge kommer ha ett grymt bra landslag tills december, då NM går i Finland.



Vi gav varandra tips och ideér på hur man skulle komma vidare i träningen. Måste säga att det är otroligt nyttigt med såna här träffar, att lyssna på andra som är så mycket bättre än mig och se de träna. Man får en del lösningar på problem som kan dyka upp, både när det gäller sin egna träning och saker som kan dyka upp när man har kurs.

Genom att kunna dela tankar och ideér kommer man varandra närmare och som jag försöker få fram så får man mycket ut av det i sin egna träning.
Tror nog att alla var jätte nöjda och tyckte att de fick ut mycket av kursen. Vilket är det jag har försökt att säga i flera meningar nu :p

Grizzly sköte sig näst intill så bra som hon kan :p Resor fram och tillbaka, åka okända bilar och trängas med mycket folk är ju vardagsmat för denna vovve ;)

Hon ligger snällt i sin bur utan att göra ifrån sig ett ord under hela tiden, men när det väl gäller så ger hon verkligen allt. Det jag är otroligt nöjd med henne är att hon nu förtiden är i sån otroligt bra sinnestämning när vi tränar. Hon är alltid på och aldrig loj eller okoncentrerad, men aldrig heller för stressad och stirrig.



Började med att värma upp henne genom att träna stadga, något som jag har märkt är otroligt nyttigt och bra för henne för att komma in i rätt stämning.
När vi sen gjorde programet så vart det väl endel missförstånd och slarv, vilket enbart berode på mig. Inte lätt att ha en matte som säger kommandon för tidigt och inte beter sig som hon ska.. Men kände mig ganska dåsig och yr hela dag, så kan tänka mig att även det spelade in på det hela.

Grizzly och jag är iaf numera andra reserv till landslaget :D Grymt stolt över denna vovven, som gång på gång visar hela världen att hon kan gå hur långt som helst, bara jag som sätter stopp för det hela..

Och det är mycket det jag sitter och tänker på just nu.. Jag vet att jag har en underbar hund som kan gå hur långt som helst, men jag har inte kunskaper så jag kan utnyttja dem. Det är som om jag hela tiden trycker på bromsen, som om jag är rädd för något.
Jag vet att skulle det inte vara för mej skulle vi kunna ligga högre upp på listan, men eftersom jag inte har presterat bra på tävlingar är det som det är och inte mycket att göra år ju ;)

Vill så otroligt mycket, har så många drömmar och ambitioner som jag vill nå, men jag vet inte hur jag ska göra för att komma dit! Och jag, detta är en stor negativ sida av mig själv som jag borde jobba med. Jag har dålig självkänsla och lägger lätt på mig alla världens problem när det inte blir som jag har tänkt det..

Självklart är jag inte besviken på Grizzly överhuvudtaget!!! Är så otroligt stolt över henne, hon är en fantastisk hund som gör allt för mig och litar på mej till 110procent! Jag skulle aldrig vilja byta henne till någon annan, vill bara ha henne, hon är mitt allt <3<3



Ajja, lite tankar sådär,  när klockan har blivit alldeles för mycket! Så nu ska jag göra Grizzlan sällskap i sängen <3




Grizzlans första blogginlägg

Har bestämt mej för att starta en ny hundblogg, som mest kommer att handla om denna underbara hund och våra äventyr tillsammans.

En bättre presentation kommer nog i morgon. Tills dess får ni njuta av en bild på min underbara hund <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0